onsdag 19 augusti 2015

" Drömmar blir verklighet "

Ibland!!
 Så sker det små mirakel i livet. När alla bitar faller på plats och drömmarna tillåts bli verklighet. Fast nog är det lite så att man , för att komma dithän, måste våga kasta sig ut i det "stora blå", släppa taget, våga ta steget, trotsa lite..
Jag har nu äntligen gjort det..igen!!.. måste jag väl tillägga, då jag även tidigare i livet, brutit upp, för att testa vingarnas bärkraft..på drömmarna. Det har gått bra och jag hoppas att trenden håller i sig.
Jag har börjat min utbildning till Diplomerad Trädgårdsarkitekt / Kreatör!!
Detta är något jag har funderat på och önskat länge. Redan 2006 kom jag in på Dacapo i Mariestad och läste Trädgårdens Hantverk och Design i lite över ett år, men fick avbryta mina studier av familjerelaterade skäl, som tyvärr gjorde att jag i det läget inte orkade allt på samma gång. Det jag ändå fick med mig, samt de år jag arbetat med trädgård, som trädgårdsmäster lärling, samt jobbet och nöjet med egna trädgårdar, har ändå givit mig mycket kunskap, som jag nu tar med mig in i min nya fas och utbildning.
 Då jag jobbat mycket med färg-form-design i mitt yrke som keramiker/konstnär/kreatör, så känns det naturligt att välja den vägen med min utbildning. Trädgårdsdesigner / Kreatör!!!..Så nu mina vänner har jag ca 1 1/2 studier framför mig och sen....:) Kommer jag att starta upp mitt företag igen, för att erbjuda min kunskap och hjälp till de som önskar.
 Det gäller att hålla kvar drömmen, även om man stöter på patrull ibland!!

Håll Era drömmar verkliga och våga släppa taget !!
 
Kram på er & ha en fin kväll!!

söndag 2 augusti 2015

" Det är mycket nu.."

Skördetider!!!svamptider!!!slut på semestertider!!! Det sistnämnda är ju det som är tråkigast i nuläget, då det är så mycket kvar att göra med de andra " TIDERNA"..men Rom byggdes ju inte på en dag och jag kommer inte att hinna allt på den tid jag trodde ..heller!! så är nu Murphys lag engång bestämd..!! Nåja! Mellan regnskurarna , som stundtals har liknats vid skyfall, så har jag ändå hunnit en del, när jag sitter här med facit i hand i skrivandes stund..å klar...det blir man ju aldrig, det vet ju var och en som sköter en trädgård..å tur e väl de!! Idag har jag skördat första omgången av vitlöken och hängt dessa på tork..det luktade ljuvligt, kan jag lova!Kastade mig sen in i mitt hallonland ( läs djungel) och skördade ytterligare en omgång,som räckte till en sats i torken, flera l i frysen ,samt fem 0,75 l glas hallonsylt..:) Detta är tredje gången jag plockar av och lika mycket har det givit varje gång..jag tror det är rekordår på mycket iår..trots att sommaren inte varit den bästa.Fast det är kanske bara vi tvåbenta som tycker så! :)



 
Testar att torka hallon i min nyinköpta tork..
Tänker mig att det kommer att bli gott i muslin!!
Jag undrar hur lång tid det tar???
Det doftar iallafall härligt i min Ateljé / studio..den surrar ju
lite, så tyckte den kunde stå härute!! :)
Inte mig emot!! .)

 
Hann repa av en bunke med krusbär och av den gjorde jag en ny
(efter eget huvud) marmelad..en vuxen marmelad!! Som jag
tror kommer att sitta fint tillsammans med pepparkaka, grönmögelost,kex och glögg!!
kanel, kardemumma ,krusbär och en skvätt wiskey!!..
Törs jag nämna att det blen lite juligt, ljuvligt gott!
 


 
Vegetarisk lasange blev det i dag...när man liksom ändå var i farten!

 
Helgen lilla svamprunda levererade också ett antal liter.
 
Ha en skön avkopplande söndagsafton Alla glada Godingar
och ni liksom jag, som skall tillbaka till verkligheten i morgon i form av arbete..
det kommer fler stunder av ledighet..
Njut!!