söndag 2 augusti 2015

" Det är mycket nu.."

Skördetider!!!svamptider!!!slut på semestertider!!! Det sistnämnda är ju det som är tråkigast i nuläget, då det är så mycket kvar att göra med de andra " TIDERNA"..men Rom byggdes ju inte på en dag och jag kommer inte att hinna allt på den tid jag trodde ..heller!! så är nu Murphys lag engång bestämd..!! Nåja! Mellan regnskurarna , som stundtals har liknats vid skyfall, så har jag ändå hunnit en del, när jag sitter här med facit i hand i skrivandes stund..å klar...det blir man ju aldrig, det vet ju var och en som sköter en trädgård..å tur e väl de!! Idag har jag skördat första omgången av vitlöken och hängt dessa på tork..det luktade ljuvligt, kan jag lova!Kastade mig sen in i mitt hallonland ( läs djungel) och skördade ytterligare en omgång,som räckte till en sats i torken, flera l i frysen ,samt fem 0,75 l glas hallonsylt..:) Detta är tredje gången jag plockar av och lika mycket har det givit varje gång..jag tror det är rekordår på mycket iår..trots att sommaren inte varit den bästa.Fast det är kanske bara vi tvåbenta som tycker så! :)



 
Testar att torka hallon i min nyinköpta tork..
Tänker mig att det kommer att bli gott i muslin!!
Jag undrar hur lång tid det tar???
Det doftar iallafall härligt i min Ateljé / studio..den surrar ju
lite, så tyckte den kunde stå härute!! :)
Inte mig emot!! .)

 
Hann repa av en bunke med krusbär och av den gjorde jag en ny
(efter eget huvud) marmelad..en vuxen marmelad!! Som jag
tror kommer att sitta fint tillsammans med pepparkaka, grönmögelost,kex och glögg!!
kanel, kardemumma ,krusbär och en skvätt wiskey!!..
Törs jag nämna att det blen lite juligt, ljuvligt gott!
 


 
Vegetarisk lasange blev det i dag...när man liksom ändå var i farten!

 
Helgen lilla svamprunda levererade också ett antal liter.
 
Ha en skön avkopplande söndagsafton Alla glada Godingar
och ni liksom jag, som skall tillbaka till verkligheten i morgon i form av arbete..
det kommer fler stunder av ledighet..
Njut!!













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar