söndag 19 juli 2015

"Fika under syrenen"

Så här i skördetider gäller det att ta tillvara det som Moder Natur skänker oss, i form av grönsaker,frukt,svamp och bär. Nu börjar hallonen mogna :)..så då gäller det att plocka varje dag innan fåglarna tar dem.Vi har ett stort hallonland, där det växer en sort som ger stora,söta välsmakande bär. Sort?? vet jag inte,men de har vuxit där i många,många år, så det nog nån gammal variant. Det brukar räcka till både sylt, marmelad, saft och diverse bakverk..å det är sååå gott!! Bakade amerikanska muffins till vårt lilla kaffekalas idag..givetvis med färska hallon och lyxade till det lite med en knäckig topping..Kaffe och hemgjord flädersaft till.
 
 
Jeanettes Amerikanska muffins

150 g Smör
2 dl Socker
2 Ägg
1/2 dl Mjölk
3 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
Hallon eller annat bär efter säsong.

Smör och socker röres vitt, tillsätt äggen och sen vetemjölet blandat med bakpulver. Tillsätt mjölk och rör till en jämn smet. Klicka upp en klick i stora muffinsformar, lägg i lite bär och sedan ytterligare en klick smet. På med topping och sen skjuts in i ugnen!!

Topping:
Smält lite smör i en kastrull. Tillsätt lite Musli eller havregryn, coccosflingor och rörsocker..rör om tills massan sugit åt sig smöret.Bred på lite på varje muffins innan gräddning i ugn.










 

2 kommentarer:

  1. Vilket mysigt trädgårdsfika!

    Jag har så smått börjat fundera på att skaffa trädgårdshallon. Det fanns här när vi flyttade hit, men på den tiden var intresset noll och de togs bort.

    SvaraRadera
  2. Tack!! Ja, hallon kan man inte vara utan! Är lyckligt lottad ,då det fanns ett stooort land här med jättegoda,stora hallon.! :)..Vet tyvärr inte vilken sort dock.

    SvaraRadera