torsdag 4 juni 2015

Drömmar om en lund!!

D R Ö M M A R !! ...Måste man ha för att överleva, speciellt vintehalvåret..
Förra sommaren började jag drömma om en lund. En lund fylld av vårblommande Primula mm...En lund som byter skepnad efter våren och blir den lite " hemliga " skogsdungen..En lund att sitta i, i solnedgången..lyssna på fåglarna och meditera.
Vi har en lund i anslutning till vår trädgård, som vid drömmarnas start var i ett ganska vilt och snårigt tilstånd, men vid en närmare inspektion av undertecknad..såg jag att det nog fanns potential till att faktiskt skapa den där lunden som jag hade sett i mitt inre.
Sagt och gjort...fram med röjsåg, grensågar och sekatörer..kompostkvarnen gick varm, och lika varm blev vi av att röja väg, men vilken tillfredsställekse!!!
Nu finns det en stig som slingrar sig runt, flera ställen där det skall finnas sittmöjligheter, i form av bänkar gjorda av fallna träd..Allt flis som vart, har vi lagt ut på stigen. Det kommer att byggas en liten " paviljong", som skall vara övervuxen med murgröna..en önskebrunn.. runt kröken på stigen ligger också på önskelistan..
Såg i våras för första gången vår lund i ny skepnad. ( Efter den make-over vi gav den förra sommaren :)) Den startar med ett hav av vita vitsippor,som sedan efterföljs av ett lika intensivt ljusblått skimmer av Förgätmigej..Sagolikt vackert! Nu är grunde klar och inredningen kan börja!! Woohoo!!
        Ha en go kväll alla trädgårdsälskare...Nu skall jag drömma lite till!!

Så vill jag att den lilla meditations paviljongen skall se ut...
Längs stigen som man kan vandra runt i lunden längs, kommer det att finnas
lyktor..  i träden och på störar..så man kan nattvandra!! :)

Röjning pågår.

Före röjningen.

Stigen flisad och stommen till bänken fixad.

Vilken plats det blev.

Lägg till bildtext

Här skall det så småningom finnas bäddar med primula , Allium , Bräken mm!

Önskebrunn..sagolik..skall göra en sådan.

1 kommentar:

  1. vakkert:) så heldig du er som har mulighet til å lage noe slikt:)

    SvaraRadera